Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 13:46 - Какво е здраве и откъде идват болестите!
Автор: jonkotzonev Категория: Други   
Прочетен: 2287 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 04.01.2010 21:30


   Според моят любимец Хипократ, а както и според източната медицина за здраве се счита всяко състояние в природата, което е далеч от крайност, което ще рече на прост език, че здравето е състоянието на идеален баланс в организма. Тези размишления ме водят към това, че здравето в 21 век е състояние трудно постижимо,тъй като нашият собствен организъм е част от един по-голям организъм, наречен планетарен, който включва в себе си редица компоненти: на заобикалящата ни природа, заобикалящите ни хора и организми, заобикалящите ни планети и т.н. Всички тези заобикалящи ни компоненти влияят върху нас и предизвикват дисбаланс в нашия собствен организъм.  Казано иначе, за да постигнем идеално здраве, ние трябва да постигнем баланс в този планетарен организъм - нещо, което би било достойно за нещо много повече от Нобелова награда. Това естествено не значи, че сме загубили борбата още с раждането, но със сигурност означава нещо, до което така наречената традиционна медицина достигна доста късно и то все още не го е развила напълно, а именно, че за да постигнем добро задраве, ние трябва да обърнем внимание на всеки аспект в нашия живот.  Защото всеки мръсен въздух, който вдишаме води до дисбаланс в организма ни, всяка капка замърсена вода, която погълнем води до дисбаланс, всеки скандал, всяка лоша мисъл - всичко това води до намаляване на имунната ни система. Дори традиционните болести на нашето време са по-скоро свързани с така наречената нервна система и все повече лекарите ги приписват на този вредител наречен - стрес! Съвременния човек страда от хипертония, която е с неизяснен според медицината характер; страда от алергии към какво ли не, като медицината знае само от какво ни е алергията, но само гадае, защо това е така и т.н. А отговорът е съвсем прост, когато болестта е причинена от определен дисбаланс в нашия живот ние няма да я излекуваме с хапчета, защото ако не отстраним причината няма как да отстраним и болестта. Ето защо в древния свят лекарите са били философи, те са лекували първо душата на човека! В наше време все повече медицината прибягва до така наречените имуностимулатори и това е доказателство, че медицината започва да напипва посоката, но бърка със средството. Факт е, че всяка болест е убиец за нас при слаба имунна система и обратно силната имунна система е гарант за по-добро качество на живот, а както споменах всеки дисбаланс в организма води до спад в имунната система. 

Целта на моят блог ще бъде да помогна на себе си и останалите в постигането на добро здраве! Т.е. постигането на баланс, защото е доказано, че след като света влияе върху нас с определена сила, то и ние имаме силата да влияем върху него.
А най-сигурния начин да се научим как да го правим е да го опознаваме все повече и да намерим познанието за това, кое на кое се противопоставя в природата. Това ще ни даде силата и средството, с което да се борим с дисбаланса.



                                                                                                                         Йонко Цонев

 



Гласувай:
1



Следващ постинг

1. janabel - Колко лесно е да сложиш красива в...
29.04.2010 10:38
Колко лесно е да сложиш красива врата пред входа си ,а колко трудно е да се променят мислите на хората зад вратата в положителна посока.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jonkotzonev
Категория: Други
Прочетен: 317585
Постинги: 70
Коментари: 255
Гласове: 69
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930