Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 17:16 - Какъв и колко алкохол е полезен за здравето
Автор: jonkotzonev Категория: Други   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2010 21:20


 image Първо добре е да се уточни, че това определение е само за качествен алкохол. Червеното сухо вино е добър антиоксидант. То забавя процеса на стареене, както и образуването на холестеролови плаки. Освен това прочиства кръвоносните съдове и изхвърля свободните радикали. А сега за количеството. Допустимият здравословен максимум е 150 грама. Най-добре е да пиете вино през обедните часове, но не заедно с яденето. Идеалният вариант е чаша вино между първото и второто ястие, а не на празен стомах. За разлика от червеното, бялото вино е приятно на вкус, но не притежава изразени полезни свойства.

Производителите на бира убеждават потребителите, че тази напитка е богата на витамини, защото съдържа дрожди и защото хмелът подобрява перисталтиката на червата и понижава риска от сърдечни заболявания. Но това си е чиста реклама. Специалистите не смятат, че е здравословно да се пие бира. Те препоръчват нейното използване като средство за изплакване на косата, за маски, за изчистване на кожата и за изхвърляне на токсините от организма. Ето как става това. Вземете си в банята бутилка бира. Първо, Навлажнете тялото си с нея и след това разтрийте със сол. Веднага ще започне процес на детоксикация, порите ще се отворят и ще излезе всичката излишна влага.
Независимо, че бирата не е с висока калоричност, тя много бързо се усвоява от лигавицата на стомаха, прониква в черния дроб и потиска процесите на храносмилане. В резултат на това храната се преработва и усвоява по-бавно. Това е причина и за „биреното коремче". За да избегнете всичко това, е най-добре да не злоупотребявате с бира - не повече от 200 г. на ден.

Водката и ракията са средства за пренасяне на полезните вещества от лекарствените растения в организма. С нейна помощ те се усвояват по-бързо. Ненапразно спиртът е основен компонент на всички лечебни настойки. Същото важи и за козметичната промишленост. Препаратите на спиртна основа от една страна подсушават кожата, а от друга - помагат на лекарствените вещества да проникнат по-дълбоко в порите. Понякога водката и ракията се използват като средство за нормализиране на температурата. И то не като се приемат вътрешно, а като се правят разтривки с тях.

Водката и качествената ракия оказват съдоразширяващо действие. Но хипертониците, които се опитват по този начин да се лекуват, трябва да имат предвид следното. След първата чаша водка или ракия, организмът включва защитния си механизъм - бързо разширените съдове започват да се стесняват. Много хора смятат, че през зимата ракията и водката помагат на човек да се сгрее. Това е абсолютно грешно мислене, защото разширените от алкохола кръвоносни съдове увеличават топлоотдаването. Затова през зимата има доста случаи на замръзнали на улицата алкохолици. Не са редки и смъртните случи от измръзване на крайници след употреба на алкохол. И водката, и ракията са полезни за външни процедури. Ако си сложите компрес с ракия или с водка на гнойна рана, това ще се справи с възпалението. Дори ако се намирате на път или в планината, натопете марля в малко водка или ракия и смело наложете на нараненото гноясало място. Дръжте превръзката цяла нощ и ефектът ще е много добър. А спиртните напитки, поемани вътрешно, с нищо няма да ви помогнат.

Ако искате да живеете здравословно, въобще не трябва да се говори за здравословна доза ракия или водка. Ако обаче искате да знаете колко да поемете, без да се напиете, за всички хора е индивидуално. Човешкият организъм изработва различно количество алкохолхидрантни ферменти, което означава, че всеки един организъм разгражда алкохола за различно време. 


,


Тагове:   Какъв,   алкохол,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jonkotzonev
Категория: Други
Прочетен: 317976
Постинги: 70
Коментари: 255
Гласове: 69
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930